Есей
Я і Христос Друк

Детальніше...У своїй Архиєрейській молитві, Ісус Христос висловив таке прохання до Отця: «… щоб усі були одно, як ти, Отче, в мені, а я в тобі, щоб і вони були в нас об’єднані» (Йо. 17, 21). Ці слова наштовхують на висновок, що між людиною і Богом може існувати такий зв’язок, який існує між Христом і Отцем, а вони, разом із Святим Духом, настільки об’єднані, що будучи трьома особами, творять одного Бога. До такого висновку схиляють й інші слова Ісуса Христа: «Я виноградина, ви – гілки, − сказав він. − Хто перебуває в мені, а я в ньому – той плід приносить щедро. Без мене ж ви нічого чинити не можете» (Йо. 15, 5).

Tеги:

Рейтинг статті

( 4 голосів )
 
Христос у моєму житті Друк

Детальніше...

Всі бо ви, що у Христа христилися, 
у Христа одягнулися

(Гал. 3, 27)

   Кожний християнин у своєму житті знайомиться з Христом, пізнає Його, приймає Сина Божого у своє життя. Але коли відбувається ця зустріч? Чи ми починаємо розмірковувати про Христа на курсі христології, чи, можливо, коли батьки вчать нас молитися? Звичайно, можна сказати, що в кожного це відбувається по-різному й у кожного своя дорога до Бога. Я хочу розповісти, як у мене відбулося це знайомство і яке місце Христос займає у моєму житті. Свою розповідь я поділив на 4 періоди і в кожному було щось головне у спілкуванні з Ним: були вчинки гідні називатися Христовим учнем і вчинки, які можна схарактеризувати, як зрадницькі щодо Ісуса. Для початок зазначу, що Христос не залишав мене навіть у часи моїх гріховних діянь, а закликав до покаяння, просто іноді я відвертався від Нього.

Tеги:

Рейтинг статті

( 6 голосів )
 
Мій шлях Друк

Детальніше...  З плином часу людина відкриває для себе нові істини. Колись мої стосунки з Христом були зовсім іншими. Як я можу про це знати? Відчуваю. Колись я так по-дитячому спілкувалась із Христом, навіть промовляючи довгі дорослі молитви. Ці почуття важко описати. Це була дитяча близькість. З часом моє розуміння та почуття мінялися – вони дорослішали. Я щораз більше пізнавала Христа (адже людина – це постійне живе здійснення і формування). І щораз більше відчувала Його присутність, а головне – потребу в Ньому.


Рейтинг статті

( 9 голосів )
 
Із янголом на плечі Друк

Детальніше...Моя мандрівка з Ісусом розпочалась багато років назад, проте лише зовсім недавно я почала це усвідомлювати. У дитинстві моє уявлення про Господа було дуже схематичним – батьки і вчителі розповідали переважно про справедливого, але сердитого і караючого за непослух Бога. Тепер бачу певну аналогію із образом Божим у Старому Завіті, в якому Ізраїльський народ отримує Закон Мойсея і багато страждає в дорозі до сповнення обіцянок. Зараз, умовно кажучи, я вже готова дізнатись про новозавітну Божу любов і прийняти її у своє серце, адже раніше я про неї і не знала, і не потребувала.

Tеги:

Рейтинг статті

( 4 голосів )
 
У пошуках Ісуса (життєвий детектив із вкрапленнями коротеньких історій) Друк

Детальніше...У кожного своє сприйняття Бога. І не завжди воно, особливо моє, виражається через триповерхові складні богословські терміни (хоч вони, без сумніву, мають право на існування). Тим не менше, мене рідко можна застати за роздумами на тему «Яким є Христос?». Так сталось, і думаю не випадково, що я не можу вичерпно відповісти на це запитання. Христос, що поруч зі мною чи в мені (це мені теж важко вияснити), – така ж загадка для мене, як і я сама. Звичайно, час до часу, мені кортить її розгадати, але з досвідом зрозуміла, що сидячи на стільчику і роздумуючи, ніколи не збагну. Бо це таємниця. Таємниця! Все ж таки тут трохи треба розказати про мої пошуки. 
Якось я зайшла у студію з роботами фундації сучасного сакрального мистецтва Symbolum Sacrum. Там було багато різних зображень Ісуса. Всі вражали своєю сміливістю, різноманітністю, суб’єктивністю. І ось мені пригледівся один різнокольоровий строкатий Ісус. Не пам’ятаю на 100 %, але волосся було наче темно-синє, борода оранжева, лице червоне, тіло зелене (таки наплутала кольори), а під пахами чорне волосся. Так, так. Я обурилась! Як можна так зображати Богочоловіка??? У відповідь пані – куратор виставок, організованих фундацією, – відповіла: «А яким Він є для тебе?».

Tеги:

Рейтинг статті

( 2 голосів )
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 8 з 10