Звернення Блаженнішого Любомира, Верховного архиєпископа Києво-Галицького, до вірних Української Греко-Католицької Церкви та людей доброї волі з нагоди дня Бога-Творця Друк

Узяв Господь Бог чоловіка й осадив його
в Едемському саду порати його й доглядати його

Бут. 2, 15

Дорогі у Христі!

Фото Тараса Гринчишина
Фото Тараса Гринчишина
Упродовж останніх років ми спостерігаємо великі зміни у порах року: немає прекрасної, лагідної, запашної весни; літо стало нестерпно спекотним, а осінь та зима такі нестабільні, що годі передбачити, коли буде тепло, а коли – холодно. Вчені стверджують, що це не випадково і спричинено поганим ставленням людства до свого довкілля. Стан нашого середовища такий загрозливий, що вже щонайменше 20 років вірні дедалі частіше замислюються над своїм поводженням із природою, яку Господь Бог сотворив і передав людям, щоб вони з неї користали. А задуматися є над чим: забруднене повітря, яким дихаємо, отруєна різними шкідливими речовинами вода і їжа, яку ми вживаємо, – наслідок  нашого безглуздого, недбалого і гріховного ставлення до тих дарів, що ними нас наділив наш Творець. За цю гріховність вже сьогодні платимо велику ціну і ще не відомо, які лиха завтра спіткають людський рід.

Ми повинні змінити свій спосіб життя, а відповідно, інакше ставитися до Небесного Отця, нашого Творця і Добродія. Синод єпископів УГКЦ доручив своїм вірним у перший день церковного року, 14 вересня, відзначити День Бога-Творця, особливо звернувши свою увагу на Господа Бога, від якого все походить. У той день ми повинні чітко усвідомити, що не ми є творцями і власниками всього, що довкола нас, а Небесний Отець, який, створивши людину, передав їй до вжитку видимий світ, зробив її управителем.
До Дня Бога-Творця Бюро з питань екології Верховного архиєпископства УГКЦ підготувало спеціальне Звернення щодо проблем, пов’язаних зі станом довкілля, розміщеного на сайті нашої Церкви та опублікованого у церковній пресі. Наполегливо прошу прочитати і проаналізувати цей документ, бо перед нами тільки дві можливості: або продовжувати руйнувати природу і загинути разом з нею, або, що Боже дай, навернутися, перестати нищити Божі дари і знову втішатися ними. Щиро сподіваюся, що виберемо другий шлях, у тому намірі молюся і прошу вас також молитися.


+ ЛЮБОМИР

Дано у Києві, при Патріаршому соборі Воскресіння Христового, 1 вересня 2009 р. Б.


Рейтинг статті

( 0 голосів )
Теги:     №3      довкілля      документи
( 9455 переглядів )
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити