У День Бога Творця (14 вересня) Бюро УГКЦ з питань екології розпочинає Екологічні місії для порятунку створіння Друк

misii_2015_.jpg14 вересня християнські спільноти, які в літургійному житті живуть за Юліанським календарем, відзначають не лише початок церковного року (індикт), але також і День Бога Творця. Цей день християни різних конфесій в цілому світі відзначають також як день молитви за збереження природного довкілля та всього створеного Богом світу.

В цей день християнські громади об’єднуються в молитві до Бога Творця за збереження Його створіння: вірні пригадують своє місце серед Божого створіння і просять в Господа дарів Духа Святого для того, щоби бути справжнім «Вінцем створіння» та стати вмілими і відповідальними управителями Божого створіння.

Бюро УГКЦ з питань екології в цей день вже другий рік поспіль розпочинає «Екологічні місії для порятунку створіння», завданням яких є донести екологічне вчення Церкви до різних верств і прошарків населення, з метою підвищення екологічної свідомості в українському суспільстві шляхом інформаційно-освітньої діяльності та практичних ініціатив. Церковна екологічна інституція через проголошення Божого Слова, Таїнства і молитви та через шанобливе ставлення до природного довкілля спричиняється до оживлення християнських громад, вчиняючи їх місцем реальної зустрічі з Ісусом.

Екомісії триватимуть впродовж цілого Часу Створіння аж до 17 жовтня, свята св. Франциска з Асизу. Впродовж цього часу заплановано провести по 5-6 таких місій в деканальних осередках в кожній єпархії та екзархаті УГКЦ в Україні, а це зустрічі з шкільною та студентською молоддю, зустріч з органами місцевого самоврядування та місцевою парафіяльною громадою.

Екобюро, намагаючись відчитати «знаки часу» та зваживши на актуальну ситуацію в українському суспільстві, цьогорічні екомісії проводитиме під гаслом «Енергоефективність – як новий вияв любові до Бога і ближнього».

За безпосереднє проведення цих місії відповідають єпархіальні та екзархальні референти з питань екології.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Статтю взято з вебсайту Бюро УГКЦ з питань екології (ecoburougcc.org.ua)


Рейтинг статті

( 4 голосів )
Теги:     довкілля      проблема      духовність
( 3542 переглядів )
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити